Back to Top

Slaan we niet een beetje door?

We leven in een tijd waar smartphones niet meer weg te denken zijn én we leven in een tijd waar men zich steeds bewuster wordt van zijn eigen gezondheid. Deze combinatie levert spannende nieuwe ontwikkelingen op. Sinds mijn glimmende iPhone op de mat viel is mijn dagindeling drastisch veranderd. 

’s Ochtends start ik de ‘Versterk je enkel’ app waarmee geblesseerde en zwakke enkels sneller genezen en nieuwe blessures voorkomen worden.  Met de iPhone in de hand doe ik zwierig de gekruiste beenzwaai welke volgens mijn schema op dag 3 van week 1 om 08:12 uitgevoerd moet worden. Het is ondertussen 08:54 dus ik voel me nu al schuldig. 

Met de ‘Calorieteller’ app geopend op mijn iPhone doe ik vervolgens de wekelijkse boodschappen, ondertussen pop-ups negerend die roepen dat ik mijn gewicht van week 36 nog niet heb ingevuld. Leg dat ding dan maar eens uit dat daar een goede reden voor is en dat die reden er nu voor zorgt dat ik al calorietellend de schappen afstruin.

De ‘Stappenteller’ app zorgt voor stimulans om meer te bewegen. Het belooft me te helpen gewicht te verliezen en gezond te blijven doordat het mijn afstand, calorieën en snelheid bijhoudt. Die verbrandde calorieën kan ik dan mooi weer gebruiken voor de pepernoten die ik net in een impuls heb gekocht omdat ik chagrijnig werd van de pop-ups. Het mooie is, de iPhone meet ook stappen wanneer je het ding schudt en dit kan weer goed gecombineerd worden met pepernoten eten op de bank. Na een halve zak pepernoten krijg ik een melding; ‘Je bent goed bezig, ga zo door!

Wanneer ik er een dagtaak aan heb gehad al mijn apps en vorderingen bij te houden kan ik wel wat ontspanning gebruiken en de ‘Stress Reducer’ app komt als geroepen! Ik selecteer één van de schelpen op het scherm, breng de iPhone naar mijn oor en geniet van de rustgevende oceaangeluiden. Ik raak dusdanig in trance dat ik de tijd vergeet, mijn o zo gezonde maaltijd op het fornuis aanbrandt en ik een pizza bestel welke zo laat wordt bezorgd dat ik mijn sportafspraak mis.

Wie beloofde me ook alweer dat de technische vooruitgang positief werkt voor mijn gezondheid?  Morgen ga ik gewoon lekker ouderwets met een gezonde picknickmand en zónder iPhone naar het bos! 

ABOUT THE AUTHOR
Donec id elit non mi porta gravida at eget metus.